Extreem winterweer

Kinderen maken sneeuwpop bij extreem winterweer in de winter van 2010
Kinderen maken sneeuwpop bij extreem winterweer in de winter van 2010

Het televisiebeeld van de afgelopen dagen is gevuld met sneeuw. Geen grijze spikkelige sneeuw die ook wel ruis heet, maar echte grote, koude, witte vlokken die vanuit de lucht het land bedekken. Engeland blijkt veranderd in een wintersportgebied. Nederland zwamt over een Elfstedentocht. En in China? Daar graven mensen handmatig treinen onder de sneeuwhopen vandaan.

Het televisiebeeld een paar weken geleden was gevuld met de opwarming van de aarde. CO2 uitstoot is direct schuldig aan de temperatuurstijging op aarde, meent het verstand van deze aardkloot. Daarom kwamen de wijzen ook bijna allemaal per vliegtuig naar het klimaatcongres. Ondertussen blies een vulkaan zowat tig terragram CO2 de lucht in. Alle CO2-voortekenen wezen dus op een warme winter. En wat krijgt het volk? Opwarming? Welnee. Een hoge gasrekening, onberijdbare wegen en afgelaste voetbalwedstrijden vanwege het winterweer. Oh ja, en schaatsweer en een sneeuwpop.

Laat een reactie achter