About

Over Vidajo.nl

De website Vidajo.nl startte in 2002 als de persoonlijke digitale speeltuin van Henriette Driesen – Joanknecht en is dat nog steeds. Vidajo.nl stopte op 3 mei 2009 in die vorm en maakte op 7 januari 2010 een doorstart. Op dit weblog publiceer en publiceerde ik wat ik leuk vind.

Oudheidkunde

Begin 2003 veranderde Vidajo.nl in een binnenvaart verhalen- en sagensite, waarop onregelmatig updates verschenen. Het was toentertijd vrij moeilijk om de site van updates te voorzien. Het schip voer in die tijd volcontinu op Frankfurt. En ik had soms alleen een GSM verbinding ter beschikking. Later veranderde dat in GPRS en nog later in UMTS.

In 2004 pakte ik één van mijn oude liefdes op. Ik begon weer met programmeren, verdiepte me in PHP en MySQL en tikte een script. Hoewel het eerste script inmiddels is herzien, was de basis goed, want Vidajo draaide jarenlang volgens hetzelfde principe.

Met de komst van het script werd het eenvoudiger om de site van updates te voorzien en toen was de geest uit de fles. In anderhalf jaar tijd tikte ik meer dan achthonderd updates. Die varieerden van simpele linkdumps tot complete verhalen. Hoe meer ik tikte. Hoe meer ik hechtte aan de vorm. Ik heb besloten mijn oude teksten niet te wijzigen. Het is namelijk leuk om te zien, waar ik toen stond en het geeft weer, hoe je jezelf kunt ontwikkelen als je bereid bent ergens tijd in te steken. Misschien was dat wel mijn grootste les uit dit geheel.

Vanaf 2010 draait www.vidajo.nl op WordPress, omdat ik steeds minder tijd kreeg om het technische gedeelte bij te houden.
De oude site is 6 september 2014 in een directory geplaatst en is hier te bekijken.

Groeten,

Henriette Driesen-Joanknecht

Contact