Oud en nieuw 2014-2015

Vasco toen hij nog een pup was
Vasco toen hij nog een pup was

Vuurwerk

Oud en nieuw 2014-2015 kan zo in mijn persoonlijke collectie van evenementen om nooit te vergeten. Onze dochters waren bij vriendinnen of in de kroeg en onze zoon liep met zijn vuurwerk op straat. Het vuurwerk dat hij bezat was niet onze keus, maar hij had vakantiewerk gedaan aan boord en was in België met de bemanningsleden mee geweest om vuurwerk te kopen. Die weten veel beter wat hij nodig heeft om gelukkig te zijn. Ze hadden hem ook nog een doos cadeau gedaan. Altijd fijn, en dan vooral bij een ander.

Oud

Onze hond was al een paar weken aan het vermageren, soms spugen en slechter aan het eten. Op oudjaarsdag kreeg hij ‘s middags problemen met lopen. Het leek wel alsof hij dronken was. Hij wekte niet de indruk pijn te hebben. Dus droeg ik hem naar huis en legde hem op zijn kussen. Daar bekeek hij tevreden wat er gebeurde in de kamer en dommelde af en toe in. Tegen de avond werd hij steeds slechter.

Hond

En zo brachten mijn man en ik oudjaarsavond met z’n tweeën op de bank voor de tv door, met naast ons een hond die op sterven lag. We durfden al niks te drinken, omdat we vonden dat we onze zoon naar het ziekenhuis moesten kunnen brengen en nu verdween de behoefte vanzelf, omdat de kater al eerder kwam opzetten. Af en toe droegen we de hond naar de tuin als hij dat leek te willen en we droegen hem naar binnen als hij was omgevallen, omdat hij alleen nog maar kon staan of liggen.

Nieuw

Uiteindelijk overleed de hond om half drie. Omdat de hond al een tijdje slecht ging, waren we al aan het kijken en sparen voor een opvolger. Je moet altijd vooruit kijken in het leven. Bovendien is een hond een goede reden om regelmatig een wandeling te maken. Wij neigen allemaal naar gehang achter een beeldscherm of boek. Dus stapten we om een uur of twaalf met onze gelukkig intacte zoon en een dochter in de auto om naar een nestje te kijken. Als alles goed gaat komt er eind februari weer een hond bij ons wonen. Tot die tijd kunnen we behalve werken ongestraft 24 uur per dag lezen, tv kijken en computeren. Wat een vooruitzicht.

2 gedachten over “Oud en nieuw 2014-2015”

Reacties zijn gesloten.