Vidajo
Wie of wat is Vidajo
-.-.-De website Vidajo.nl startte in 2002 als de persoonlijke digitale speeltuin van Henriette Driesen - Joanknecht en is dat nog steeds. Het stopte op 3 mei 2009 in deze vorm en maakte op 7 januari 2010 een doorstart op www.vidajo.nl. Op dit weblog publiceer en publiceerde ik wat ik leuk vind.

Begin 2003 veranderde Vidajo.nl in een binnenvaart verhalen- en sagensite, waarop onregelmatig updates verschenen. Het was toentertijd vrij moeilijk om de site van updates te voorzien. Het schip voer in die tijd volcontinu op Frankfurt. En ik had soms alleen een GSM verbinding ter beschikking. Later veranderde dat in GPRS en nog later in UMTS.

In 2004 pakte ik één van mijn oude liefdes op. Ik begon weer met programmeren, verdiepte me in PHP en MySQL en tikte een script. Hoewel het eerste script inmiddels is herzien, was de basis goed, want het huidige Vidajo draait nog steeds volgens hetzelfde principe.

Met de komst van het script werd het eenvoudiger om de site van updates te voorzien en toen was de geest uit de fles. In anderhalf jaar tijd tikte ik meer dan achthonderd updates. Die varieerden van simpele linkdumps tot complete verhalen. Hoe meer ik tikte. Hoe meer ik hechtte aan de vorm. Ik heb besloten mijn oude teksten niet te wijzigen. Het is namelijk leuk om te zien, waar ik toen stond.

Vanaf 2010 draait vidajo.nl op Wordpress, omdat ik steeds minder tijd kreeg om het technische gedeelte bij te houden.
.-.-.

-.-.-
©tekst & script & afbeeldingen vidajo.nl

.-.-.

-.-.-

Contact

Henriette Driesen - Joanknecht
e-mail
.-.-.