Vidajo
VIDAJO ME - Digitale televisie die geen HD kan
-.-.-Op de een of andere manier wil blinde schoonpapa digitale televisie hebben ter vervanging van zijn gewone beeldbuistv. Want de beeldbuistv moet de laatste tijd een kwartier opwarmen. Schoonmama interesseert zich niet voor televisie en het budget is tegenwoordig niet groot. De roodkleurige beeldbuistelevisie functioneert als radio en schemerlamp.

‘Waarom wil je digitale televisie kijken?’, vraagt mijn man. Het wordt niet duidelijk, maar schoonpapa had vroeger graag goed beeld en een modern apparaat. Sommige dingen wil je blijven behouden. We vermoeden dat hij wil dat moeders nog jarenlang mooi beeld heeft, als hij er niet meer is.
Mijn man struint het internet af en gaat als hij tijd heeft naar de stad. Daar koopt hij een platte televisie, zonder HD, maar met een goed geluid en een beter beeld dan de rode beeldbuistv.

‘Hiermee kan pa geen digitale televisie kijken. Gaan we nu allemaal zeggen dat het een digitale televisie is, omdat ma het niet interesseert en hij het toch niet ziet?’, vraag ik.
‘Dit is een digitale televisie. Hij voldoet aan de DVB-standaard. Hij heeft alleen geen HD’, zegt mijn man. Schoonpapa is in de wolken als hij hoort dat de digitale televisie de helft kost van wat hij had begroot. Zo krijgt het verhaal over de digitale televisie die geen HD kan, een gelukkig einde, omdat niemand aanvankelijk snapte dat HD slechts een variant is van digitale televisie.
henriette | 17 Sep 2008 05:14:32 | me | perm
reacties (6)

Reacties (6)

Platte tv's zonder HD zijn echt een stuk goedkoper.
Norbert
17 Sep 2008 06:43:38Laatst hoorde ik ook dat het merkje HDready alleen betekent dat de tv beeld geeft bij HD uitzendingen, maar niet dat je HD hebt. HD is pas vanaf 1920 beeldlijnen.
Norbert
17 Sep 2008 06:50:47Zo'n digitale tv heb ik dus ook, maar ik dacht dat ik een koopje kocht en wilde wel hd.
Josef
17 Sep 2008 17:29:44Iedereen blij toch...
me! | e-mail
17 Sep 2008 20:09:55Als je maar weet wat je wilt, dan is het prima.
En allebei hoef je niet alles even leuk te vinden.
De een is makkelijker en minder geintereseerd dan de ander, zoiets hou je toch.
Renesmurf
17 Sep 2008 21:54:50Ik heb ook een goedkope HD ready tv die geen HD laat zien als hij op de HD-speler van mijn broer staat of een mindere kwaliteit HD dan op de tv van mijn broer.
Volgens mij is dat HD ready alleen dat de tv een beeld kan weergeven als er een HD stekker inzit. ik Ik heb een digitale tv denk ik
Roos
18 Sep 2008 00:21:23Het is onmogelijk om te reageren op oude teksten
.-.-.

-.-.-
©tekst & script & afbeeldingen vidajo.nl

.-.-.

«me - Afstand naar Mainz
»me - Het hondpaard


«natonder - 181. Rariteitenkabinet
»nieuws - Hersenloze spreuken